Hot Lån tilbyder små og mellemstore forbrugslån til danskerne. De tilbyder finansiering i samarbejde med Ekspres Bank A/S, som er din garanti for en stabil, erfaren og tryg låneudbyder.
Siden 2010 har Hot Lån været helt fremme på det danske online marked for forbrugslån, og de sørger for at give dig en nem, behagelig og tryg låneproces hele vejen igennem.
I denne guide kan du læse mere om, hvor meget du kan låne hos Hot Lån, hvilke krav du skal leve op til samt lignende væsentlig spørgsmål.
Nederst på siden får du gode råd og nyttig viden om det at låne penge online.
Indholdsfortegnelse
Hvordan ansøger jeg?
For at ansøge om et lån hos Hot Lån, skal du bruge ansøgningsskemaet direkte på deres egen hjemmeside. Dette foregår nemt og intuitivt, og det tager ikke længere tid end højst et par minutter.
Det hele foregår digitalt og på en sikker og krypteret side, og du kan ansøge fuldstændig anonymt hos Hot Lån.
Hvem kan ansøge om et lån hos Hotlån?
For at få lov til at låne penge hos Hot Lån, skal du kunne opfylde en håndfuld simple kriterier. Dette er meget normalt for de fleste låneudbydere både offline og online.
For at låne skal du leve op til følgende krav:
- Du skal have en fast bopæl her i Danmark.
- Du skal have et fast arbejde og en årlig indkomst på minimum 150.000 kroner.
- Du skal være fyldt mindst 18 år og dermed være myndig.
- Du må ikke være registreret i Debitor Registret eller Experian (RKI).
Og lad os fortsætte med at se på, hvornår du får svar på din ansøgning:
Hvornår får jeg svar på min ansøgning?
Det er aldrig sjovt at skulle sidde og vente i spænding i mange dage eller uger på en låneansøgning. Dette har Hot Lån heldigvis forstået og taget højde for.
Når du ansøger om lån hos Hot Lån, foregår det hele automatisk og digitalt, hvormed du får svar på din ansøgning allerede inden for 30 sekunder.
Når du har fået godkendt din låneansøgning, skal du underskrive låneaftalen:
Hvordan underskriver jeg min låneaftale?
Både ansøgning, godkendelse og udbetaling af dit lån hos Hot Lån foregår med dit Nem-ID. Det betyder, at du skal bruge dit Nem-ID til at underskrive låneaftalen, og derudover betyder det, at du får udbetalt pengene til din NemKonto – altså den konto, som er tilknyttet dit Nem-ID.
Lige så snart, du har underskrevet låneaftalen med dit Nem-ID, får du pengene udbetalt allerede dagen efter. Du kan med andre ord med det samme gå ud og købe lige præcis det, du drømmer om eller står og mangler helt akut, uden at skulle vente mange lange dage eller uger, som hvis du f.eks. havde ansøgt om lån i banken.
Hvad betyder ÅOP?
ÅOP står for årlige omkostninger i procent. ÅOP er et vigtigt tal at kende til, når du sammenligner priser på lån, og når du vil finde ud af hvilket lån, der passer bedst til dine behov og din privatøkonomi.
I ÅOP medregnes alle tænkelige omkostninger forbundet med lånet – lige fra renter og gebyrer til eventuelle afgifter. Det sikrer, at du får den reelle pris for lånet stillet til rådighed, så du nemt kan gennemskue, hvad du rent faktisk skal betale for at låne pengene.
Det er bestemt ved dansk lov, at låneudbydere og andre finansielle kreditorer skal stille ÅOP til rådighed, så du nemt og hurtigt kan gennemskue prisen på lånet.
Hvordan bruger jeg så ÅOP?
Du bruger ÅOP til at finde det billigste lån ved at gå efter den laveste ÅOP – kort fortalt. For at bruge ÅOP optimalt, skal du dog sammenligne lån på samme størrelse og med samme løbetid.
Vælger du f.eks. at sammenligne to lån på samme størrelse, men med hver sin løbetid, kan du godt opleve, at ÅOP’en på lånet med den korte løbetid er væsentlig højere end på lånet med lang løbetid. Dette betyder imidlertid ikke nødvendigvis, at det første lån er dyrest – tværtimod.
Med det første lån med kort løbetid og høj ÅOP betaler du nemlig ikke renter i lige så lang tid som ved lånet med lang løbetid – dermed slipper du med et billigere lån samlet set.
For at opsummere:
ÅOP er et fantastisk værktøj til at sammenligne priser på lån – du skal blot huske at sammenligne lån på samme størrelse og med ens tilbagebetalingstid. I så fald vil du få vist den reelle prisforskel på de enkelte lån.
Hvad betyder månedlig ydelse?
Månedlig ydelse er et andet ord for dine månedlige afdrag. Det vil sige det beløb, du skal betale tilbage til låneudbyderen hver måned for at bringe din gæld ned.
Den månedlige ydelse bliver oftest bestemt af lånets størrelse samt lånets løbetid. Hos Hot Lån kan du selv sætte rammerne for dit lån og dermed også din månedlige ydelse.
Dette gør du ved at justere løbetiden på lånet, så ydelsen bliver tilpas lav til, at du har råd til at betale den hver måned.
Du bør dog ikke altid gå efter så lav en månedlig ydelse som muligt. Dette betyder nemlig, at du skal bruge længere tid på at tilbagebetale lånet, hvormed du også betaler renter i længere tid og dermed får et dyrere lån samlet set.
Hvad er RKI?
RKI står for Ribers Kreditinformation. I dag hører RKI under Experian, men i daglig tale refererer mange danskere stadig blot til RKI.
RKI er et register over dårlige betalere og skyldnere, som ikke har kunnet betale deres lån tilbage til aftalt tid. Dermed er de blevet anmeldt til RKI af deres kreditorer.
Du kan nemt undgå at havne i RKI, så længe du betaler dine ydelser til tiden. Og hvis du pludselig får svært ved at betale dine afdrag, skal du kontakte din låneudbyder hurtigst muligt og indgå en ny eller midlertidig aftale.
Lån trods RKI
Skulle det ske, at du ender i RKI, får du svært ved at låne penge nogle steder. Du kan godt finde enkelte låneudbydere på nettet, som tilbyder lån trods RKI – her skal du være ekstra opmærksom, da renter og gebyrer typisk vil være meget højere end hos andre låneudbydere.
Hos Hot Lån kan du ikke låne penge, hvis du er registreret i RKI. Til gengæld bliver du tilbudt langt billigere lån end hos de låneudbydere, som tilbyder lån, selvom du er registreret i f.eks. RKI eller Debitor Registret.
Hvordan kommer jeg ud af RKI?
Er skaden sket, og er du endt i RKI, så frygt ej: Du kan altid slippe ud igen. RKI er ikke en permanent straf, så at sige, men snarere en midlertidig lærestreg og en advarsel til eventuelle fremtidige kreditorer, så de kan få en idé om din kreditværdi og din afdragsevne.
Hvis du er registreret i RKI og gerne vil ud, sker dette lettest ved, at du betaler din restgæld eller indgår en ny aftale med den eller de kreditorer, som har angivet dig til RKI til at begynde med.
Alternativt kan du vente fem år, hvormed du automatisk bliver slettet fra RKI. Du skal dog være opmærksom på, at dette ikke er ensbetydende med, at din gæld forsvinder. Du vil stadig skylde pengene til kreditor – du er blot ikke registreret i RKI længere.